Onze gepassioneerde muziekdeskundigen van over de hele wereld creëren de beste vibes voor elk moment, elke plek en elke stemming in uw leven! Met hun grondige kennis van alle muziekgenres, inclusief rock, pop, R&B, country, elektronisch en jazz, creëren ze prachtige werelden, opgebouwd uit geluid, zonder reclame of onderbrekingen. Leer de gezichten en verhalen van de mensen achter uw favoriete kanalen kennen.

generic-woman.png

Andrea Husak

Andrea Husak begon op veertienjarige leeftijd voor de radio te werken als mede-presentatrice bij een kindershow in haar vaderland, Duitsland.

Ze heeft als presentatrice, muziekprogrammeur en editor voor verschillende Duitse radiozenders gewerkt. Tijdens haar loopbaan heeft ze honderden zangers, bands en andere artiesten geïnterviewd.

Ze staat voor elk type muziek open en geniet ervan om nieuwe geluiden en stemmen te ontdekken, of het nou pop, rock, dance, urban of klassiek is. De enige vereiste is dat de muziek haar hart raakt en haar lichaam laat bewegen!

Zelf niet onbekend in de wereld van popmuziek heeft Andrea geholpen met het componeren en opnemen van muziek die in de Duitse hitlijsten heeft gestaan. Ze is ook een succesvol en gewild voice-over-artieste. Je hoort haar regelmatig op de nationale radio en in televisiereclames.

 

Favoriete groepen en artiesten

Depeche Mode, Lady Gaga, Editors, Tina Dico, Kraftklub, Maroon 5, Seeed, Pet Shop Boys, Muse, Die Ärzte, Jason Mraz en Morrissey.

pierre-jean-lavigne_0.png

Pierre-Jean Lavigne

Pierre-Jean Lavigne is al sinds 1999 actief als DJ en presenteert verschillende radioshows en podcasts. Zijn betrokkenheid in de muziekwereld heeft hem niet alleen in staat gesteld tot het spelen op vele festivals, maar ook tot het openen voor veel van zijn favoriete acts.

Dankzij zijn schrijverskwaliteiten en expertise in de radiowereld is hij aangewezen als jurylid voor vele festivals (Montreal Jazz Fest, Mundial, enz.), en heeft hij meegewerkt aan muziekpublicaties.

Hij heeft altijd geloofd dat het vermogen van muziek om mensen op vele manieren te kunnen verrassen en ontroeren een van de beste manieren is om mensen dichter bij elkaar te brengen. Dat is ook de reden dat oprechtheid van een muzikant een van de kwaliteiten is die hij wil zien in nieuwe muziek.

 

Favoriete groepen en artiesten

Chico, Buarque, Sahib Shihab, Fela Kuti, John Coltrane en Lenny Breau.

henry-van-den-hoogen_0.png

Henry van den Hoogen

Het leven van Henry van den Hoogen staat al sinds het begin in het teken van muziek. Zijn vader zorgde ervoor dat hij overal naar luisterde: van country-grootheid Hank Snow tot de marsen van Johann Strauss (en alles wat daar tussenin zit). Henry zegt: “...in elke kamer van het huis stonden radio's.” Hij maakte urenlang huiswerk met zijn koptelefoon op. Henry: “Mijn moeder kan nog steeds niet geloven dat ik mijn brood verdien met het luisteren naar muziek!”

Hij had het geluk dat hij zijn carrière kon beginnen als assistent muzikaal directeur bij 680 CFTR in Toronto (toen een Top 40-grootmacht en nu een van de populairste radiozenders in Canada). Daarna ging hij aan de slag als muzikaal directeur bij MIX 96 en later, toen hij op zoek was naar nieuwe muzikale perspectieven, begon hij bij Sony Music Canada als promotievertegenwoordiger voor Montreal en Ottowa.

De kans om de muziekzender Hit List zonder beperkingen, aankondigingen en reclames te programmeren was een droom die uitkwam.

 

Favoriete groepen en artiesten

Te veel om op te noemen.

generic-man.png

Al Heller

Allen Heller, zoon van een antiquair, groeide op tussen de stoffige, oude instrumenten zoals luiten, harpen, citers, pianola's, draailieren en kerkorgels. Tijdens zijn jeugd spendeerde hij veel tijd aan het experimenteren met geluiden.

Met een passie voor avant-garde en elektronische muziek heeft Al een lange leerschool genoten, en bracht jaren componerend, opnemend en regelmatig live optredend in het Verenigd Koninkrijk door met diverse acts, van punk tot jazz.

In de jaren tachtig haalde hij zijn eerste studiobaan binnen bij Polygram in Londen. In 1994 begon hij als freelancer bij het vernieuwde Music Choice. Sindsdien is hij actief betrokken geweest bij de programmering voor grote zenders, zoals MTV. Al heeft verschillende posities bekleed in de muziekindustrie: van audio-engineering tot het samenstellen van albums en het verzorgen van de teksten in cd's.

 

Favoriete groepen en artiesten

Steely Dan, The High Llamas, Django Reinhardt, Antonio Carlos Jobim, Pat Metheny, Ben Folds, Eliane Elias, Wes Montgomery, Joe Pass, Bill Evans, Morton Feldman, Mose Allison, Arvo Pärt, Ryuichi Sakamoto, Talk Talk en Tom Waits.

generic-man.png

Steve Ager

Steve Ager was elf jaar lang actief als liedjes-plugger voor grote labels en werkte met illustere artiesten zoals Nirvana, Guns N’ Roses, U2, The Charlatans, Whitney Houston, Toni Braxton, Cher, Aretha Franklin, The Cult, House Of Pain en Snap and Haddaway.

 

Halverwege de jaren negentig begon hij met het bedenken en uitvoeren van verschillende enorm succesvolle, zeer goed verkochte concepten voor compilatiealbums.

 

In 1997 produceerde hij een single voor TrickBaby en volgend op het succes van hun debuutsingle kreeg hij een vijfjarige platendeal met BMG.

 

Later produceerde hij een top 50-single in het Verenigd Koninkrijk, een nummer 1-hit in India en werkte hij mee aan verscheidene Bollywood-films, waaronder Rohan Slippy's Bluffmaster (een van de grootste Bollywood soundtrack-albums van de afgelopen jaren), die inmiddels meer dan drie miljoen keer is verkocht.

 

In 2003 richtte hij Chachaman PR op, een bureau dat zich succesvol richt op het promoten van een aantal artiesten die hij enorm bewondert.

Sinds 2007 heeft hij het genoegen gehad om gespecialiseerde muziekzenders te programmeren in zijn favoriete genres. Steve had tot dat moment nooit gedacht dat zijn kennis van, en liefde voor Indiase muziek nog eens van pas zou komen!

 

Favoriete groepen en artiesten

AR Rahman, Nusrat Fateh Ali Khan, Trickbaby, Mika Singh, Bob Marley en Gogol Bordello.

 

zachari-monson.png

Zachary Monson

Zachary Monsons hele leven staat in het teken van muziek: van zijn bescheiden start als akoestische solo-gitarist tot zijn alsmaar toenemende passie voor elektronische dancemuziek die de vloeren van clubs laat trillen. Tijdens zijn jeugd speelde hij viool, gitaar en piano in een huishouden waar altijd de muziek klonk van Stevie Wonder, Fleetwood Mac en Boz Scaggs.

Zac heeft een diploma in geluidstechniek en bezit zijn eigen opnamestudio in Montreal waar hij muziek schrijft voor televisie-, film- en commerciële projecten.

Zac is altijd op zoek naar nieuwe artiesten en muziekstijlen om zijn horizon te verbreden.

 

Favoriete groepen en artiesten

Rudimental, Kidnap Kid, Adventure Club, Richard Beynon, Bobby Tank, Disclosure, Bondax, Deadmau5, Paul Simon en Tchami.

 

patrick-binette.png

Patrick Binette

Tijdens zijn opleiding filmstudies had Patrick Binette het geluk om een parttime baan bij een platenwinkel te vinden.

Hij raakte meteen verslingerd aan zowel film als muziek, wat vanzelfsprekend leidde tot het produceren van muziekvideo's en een baan in de televisiewereld (MusiquePlus). Later werd hij aangenomen bij de promotie- en marketingafdelingen van verscheidene muzieklabels (A & M, Polygram, Universal).

Na een terugkeer naar de televisie als directeur muziekprogrammering voor MusiquePlus sloot hij zich uiteindelijk aan bij het Stingray Music programmeringsteam. Zijn leven is tot dusverre een aaneenschakeling van honderden concerten en duizenden liedjes!

 

Favoriete groepen en artiesten

Rancid, Social Distortion, Jay-Z, The Razorbacks, The Gaslight Anthem, Beastie Boys, Slightly Stoopid, Rick Ross, Motörhead, Depeche Mode, Kvelertak, The Cult, ZZ Top, Guns N’ Roses, Snoop Dogg, etc.

generic-man.png

Leyton Bracegirdle

Leyton Bracegirdle werkt al vijftien jaar zowel in het Verenigd Koninkrijk, Australië als Zweden in de muziek-, TV- en radiowereld.

Zijn obsessie voor alles wat met muziek te maken heeft begon nog voor zijn tienerjaren. Op elfjarige leeftijd was hij al DJ bij de jeugdclub van zijn school en presenteerde hij zijn eigen radioshow bij het plaatselijke ziekenhuis.

Tijdens het studeren van radiostudies aan de Universiteit van Sunderland werkte Leyton bij de plaatselijke commerciële radiozender Sun FM.

Meteen na zijn afstuderen werd Leyton hoofd van de muziekafdeling bij Metro FM in het noordoosten van Engeland. Een overstap naar het Londens Hit Music Station 95.8 Capital FM volgde kort daarna. Daar besteedde hij vijf jaar aan het programmeren van muziek, het meewerken aan grote evenementen en het interviewen van artiesten als Celine Dion, Beyoncé en Usher. Hij werkte vervolgens een jaar bij BBC Radio 1 als lid van het productieteam waarna hij aan een wereldreis begon en zich uiteindelijke vestigde in Zweden.

Hij beheert momenteel twee muziekzenders op TV in het Verenigd Koninkrijk: Chart Show TV en Chart Show Dance. Leyton heeft meegewerkt aan het presenteren en produceren van grote interviews met artiesten als Justin Bieber, Bruno Mars, One Direction en J.Lo!

 

Favoriete groepen en artiesten

Avicii, Swedish House Mafia, Icona Pop, Rudimental, Disclosure, Chase & Status, Kelly Clarkson, Lana Del Rey en Zweedse schlagers. 

john-paul-mcvea.png

John-Paul McVea

John-Paul de Lachrimae, oftewel John-Paul McVea, programmeert klassieke muziekzenders.

Hij is professioneel muzikant met een voorliefde voor het spelen van oude muziekstukken op keyboards en snaarinstrumenten.

John-Paul mag zich gelukkig prijzen met het feit dat hij in Montreal woont, waar er zulke prachtige kerkorganen zijn. De altviool en het hakkebord completeren zijn muzikale top drie.

Hij heeft een boek en een popnummer op zijn naam staan.

generic-man.png

Grant Benson

Grant Benson werkt als sinds hij zijn schooldiploma haalde in de muziek en de radio- en televisiewereld.

Sinds het verlaten van zijn thuisstad Londen heeft hij in vele verschillende landen gewerkt en de kans gehad om een aantal van de werelds grootste sterren te ontmoeten, zoals Mick Jagger, Sting, de Spice Girls en DJ Bobo.

Zijn carrière is niet zonder risico’s geweest. In de jaren tachtig zond Grant in het Midden-Oosten uit met de vredespropaganda-zender The Voice of Peace. Een aantal jaar later werd hij door de Britse autoriteiten gearresteerd wegens het werken voor de piratenzender Radio Caroline.

Enkele hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe: het becommentariëren van het U2 concert live in Sarajevo aan het einde van het Balkanconflict en het interviewen van zijn helden Jimmy Page en Robert Plant.

Momenteel kan men Grant dagelijks op de Italiaanse radio horen en hij is de CEO van Monegasque radio.

 

Favoriete groepen en artiesten

P.F.M, Lucio Battisti, Jean-Jacques Goldman, Alain Chamfort, The Lovebugs, Stephan Eicher, Lunik, etc.

charles-boyer.png

Charles Boyer

Charles Boyers passie voor rock-'n-roll werd aan hem doorgegeven door zijn vader, een groot Elvis-fan.

Dankzij zijn liefde voor muziek bekleedde hij vele functies binnen de radiowereld, waaronder een baan als coördinator van een radiozender die werd gerund door studenten, en een baan als presentator van een gemeenschapsradiozender.

Als geschoold computer geluidstechnicus werkte hij ook aan verscheidene commerciële soundtracks.

Na het winnen van de Coup de cœur Award bij het Granby's International Song festival met zijn groep Chapeaumelon heeft hij langs verschillende clubs en festivals door Québec getoerd. In 2003 werd zijn album tot een van de tien beste albums van het jaar uitgeroepen door de krant Le Devoir uit Montreal.

Hoewel hij zich altijd thuis voelt op het podium heeft hij nog altijd een voorliefde voor het maken van opnames in de studio. Zijn muziek is voor verschillende Amerikaanse Tv-series en films gebruikt.

Zijn muzikale avontuur zet zich nu voort met het creëren van kwalitatieve muzikale content voor Stingray Music zenders.

Zijn vaders enthousiasme voor rock-‘n-roll had veel invloed op Charles en zijn liefde voor muziek wordt niet gehinderd door tijd en generaties!

 

Favoriete groepen en artiesten

Elvis Presley, Roy Orbison, The Beatles, Four Tops, The Bee Gees, Willie Nelson, Neil Young,  Bob Dylan, Françoise Hardy, Serge Gainsbourg, Charles Aznavour, Jean-Pierre Ferland, Robert Charlebois en Vincent Vallières

jean-richard-lefebvre.png

Jean-Richard Lefebvre

Jean-Richard Lefebvre oefent binnen Canada al meer dan 25 jaar zijn invloed uit op het gebied van marketing, media en muziek.

Hij werd als eerst erkend voor het organiseren en lanceren van ambitieuze projecten zoals Radio -Canada’s Galaxie (1998) en Bande à part (2000), en sindsdien is het ontwikkelen en promoten van lokale artiesten langzaamaan de kern van zijn carrière geworden. Zijn schat aan ervaring met zowel de publieke als commerciële radiozenders heeft hem in staat gesteld meerdere prestigieuze functies te bekleden, zoals director of promotion bij Astral Media, manager bij Espace Musique en directeur partnerschappen en Franse programmering bij het Stingray Music netwerk.

Ondanks onder andere zijn bezigheden op het gebied van project management en muzikale architectuur als consultant bij communicatiefirma EXUMA, werkt Jean-Richard nog steeds hier bij Stingray Digital als programmeur en bij 101.5 CIBL Montreal als music director.

Deze muziekliefhebber is wereldwijd lid van vele commissies en jury’s, en heeft bijgedragen aan een aantal programma’s om opkomende artiesten aan te moedigen, inclusief het Rising Stars programma.

generic-man.png

Simon Osborne

Simon Osbourne werkt al bijna 30 jaar voor UK Radio Industry, zowel als presentator en producent. Hij is ook werkzaam geweest als programmaregelaar, hoofd van de muziekafdeling en programmamanager (beheer van muziek en presentatieteams).

Hij heeft een uitgebreide kennis van muziek en programmeringstechnieken, die hem in staat stellen om creatief te werk te gaan bij het samenstellen van afspeellijsten en het handhaven van een vertrouwde muziekflow. Simon kijkt altijd uit naar nieuwe muziek. Hij woont regelmatig shows bij en is een fervent lezer van de muziekpers. Hij onderhoudt zijn contacten in de muziekindustrie om op de hoogte te blijven en om te weten wie er wanneer nieuwe nummers uitbrengt.

Favoriete groepen en artiesten

Elle Goulding, Ed Sheeran, Coldplay, The Eagles, Julia Fordham, Oleta Adams, Anita Baker, The Bee Gees en Nile Rodgers.

greg-torrington.png

Greg Torrington

Greg Torringtons eerste stappen in de radiowereld werden gezet bij het radiostation van Carleton Univerity, CKCU. In 1977 begon hij bij de radio, bij de toen nog onafhankelijke/progressieve radiogrootmacht uit Ottawa: CHEZ-FM. Hij kreeg een promotie tot muzikaal directeur in 1980 en bekleedde die functie gedurende tien jaar. Greg ontving de muzikaal directeur-van-het-jaar-award bij de eerste Canadian Music Week Industry Awards. Het voor het eerst spelen van vele prominente Canadese en internationale artiesten wordt aan hem toegeschreven.

Warner Music Canada nam Greg in dienst als A&R-manager in 1990. Behalve het scouten en binnenbrengen van potentieel nieuw talent coördineerde hij ook opnames en video's van Canadese artiesten. Bij Warner werkte Greg aan projecten voor veel nationale topartiesten (onder andere Loreena McKennitt, Blue Rodeo, George Fox, Spirit of the West en Trooper), maakte hij deel uit van FACTOR jury's (The Foundation Assisting Canadian Talent on Recordings) en van het Juno Awards talentencomité. Hij nam ook deel aan muziekevaluatie-sessies en panels bij verscheidene regionale industrie-conferenties in heel Canada.

Sinds zijn vertrek bij Warner heeft Greg zich op consulting en persoonlijk management voor artiesten gestort. Daarnaast levert hij ook een regelmatige bijdrage als columnist voor nationale muziekpublicaties, Muzik Etc. In 2000 vormde hij een team met de inmiddels overleden Doug Kirby om artiesten te managen bij het boekingskantoor LiveTourArtists.

jeanfrancois-dubois.png

Jean-François Dubois

De carrière van Jean -François Dubois in de radiowereld begon al vroeg. Eind jaren zestig was hij de jongste DJ in Montreal. Men kon zijn stem horen bij CFGL, CKLM en CKMF. Hij werkte vervolgens in Ottawa als reporter voor CKCH. In 1973 nam Radio-Canada Saskatchewan hem in dienst als directeur van de afdeling voor informatie en openbare aangelegenheden. Bij Radio-Canada/CBC werkte hij ook als radiodirecteur in Regina in 1982 en in Toronto in 1989.

Tijdens zijn 23 jaar bij Radio-Canada/CBC heeft hij journalisten, presentators en producenten getraind in de verschillende aspecten van uitzendingen: hoe zie je er goed uit op het scherm, hoe neem je interviews af, en hoe focus je op elementen waardoor een bericht goed wordt gepresenteerd als een fascinerend nieuwsbericht.

Tegenwoordig beheert hij het countrymuziekstation CJMS St-Constant en werkt hij daarnaast ook nog als communicatieconsultant.

Voor Jean-François: “Zodra je stopt met het luisteren naar country merk je dat het countryritme het dichtst bij onze hartslag ligt. Deze muziek brengt mensen bij elkaar.”

eric-beaule.png

Eric Beaulé

Eric Beaulé groeide op met muziek uit de jaren zestig en zeventig. Bij alles wat hij deed luisterde hij naar platen of naar de radio, zelfs tijdens zijn huiswerk.

Dankzij zijn muzikale kennis en interesses presenteerde hij gedurende enkele semesters tijdens zijn studie al een radioshow. Dezelfde passie zorgde ervoor dat bij basgitaar en gewone gitaar leerde spelen door het meespelen met platen. Dit zorgde ervoor dat hij uiteindelijk fulltime muzikant werd!

Gedurende vijftien jaar had Eric het geluk dat hij als toerende muzikant met bands en andere artiesten de kost kon verdienen. Hij heeft zowel in Canada, de VS en Brazilië opgetreden. Tijdens die jaren werd Eric blootgesteld aan een verscheidenheid aan muziekstijlen en leerde veel van deze stijlen zelf ook om als toerende muzikant te kunnen blijven werken.

Hoewel rock uit de jaren zeventig zijn eerste grote liefde was, hebben ook R&B en funkmuziek uit de jaren zestig en zeventig een speciaal plekje in zijn hart veroverd. Zijn CD en box-setcollectie is meegegroeid met interesse en kennis van deze genres.

 

Favoriete groepen en artiesten

The Beatles, Led Zeppelin, The Who, Boston, Bad Company, Eagles, ELO, Steely Dan, Van Halen, en Motown & Stax Records artiesten uit de jaren zestig en zeventig.

richard-lafrance.png

Richard Lafrance

Op achttienjarige leeftijd besloot Richard Lafrance dat de muziekwereld deel van zijn dagelijkse leven zou gaan uitmaken.

De manier waarop dit zou gebeuren veranderde plotseling toen hij een grote ontdekking deed: het album Catch a Fire van Bob Marley & The Wailers. De helden die hem in zijn jeugd hadden vergezeld maakten snel plaats voor de weelderige en verleidelijke klanken die in de jaren zeventig uit Jamaica kwamen.

In de jaren tachtig begon hij regelmatig naar Jamaica af te reizen. Hij was gedurende tien jaar actief als reggaecriticus voor Voir (een gratis weekblad in Montreal), en in 1990 begon hij de reggaeshow Basses Fréquences (“lage frequenties”) op de gemeenschapsradio van Montreal: CIBL FM.

Zijn ontluikende interesse in de Oost-Caribische socamuziek bracht hem drie keer naar het carnaval in Trinidad & Tobabo.

Tegenwoordig hebben steelpanmuziek, calypso, parang, groovy- en powersoca allemaal een plekje in zijn hart veroverd, naast zijn allereerste Jamaicaanse liefdes: mento, ska, rocksteady, rootsreggae en dancehall.

Richard Lafrance kan niet ontkennen dat hij een is geworden met reggae.

 

Favoriete groepen en artiesten

Bob Marley, Alton Ellis, Dennis Brown, The Melodians, The Heptones, Alyson Hinds, Machel Montano en Bunji Garlin.

generic-man.png

Wolfgang Moser

Wolfgang Moser is muziek- en programmadirecteur geweest voor de Oostenrijke federale radio, Blue Danube, Ö3, Radio Oberösterreich en Radio Niederösterreich. Hij is ook hoofdredacteur van de Oostenrijkse federale Tv-zender ORF.

 

Favoriete groepen en artiesten

Countrymuziek, Italiaanse muziek en Austropop.

generic-man.png

Peter Roosen

Peter Roosen is in 1972 in België geboren en is al zo lang als hij zich kan heugen geobsedeerd door muziek.

Hij bracht zijn vormende jaren door met het luisteren naar popmuziek van internationale artiesten zoals ABBA en David Bowie. Hij ontwikkelde ook interesse in Franse muziek en heeft deze interesse tot op de dag van vandaag niet verloren.

Na een studie Latijn en Grieks behaalde hij certificaten in marketing en management. Hij maakte uiteindelijk van zijn hobby zijn werk door in de muziekwereld te gaan werken.

Peter gebruikte veel van zijn verkregen vaardigheden om de overstap naar radioprogrammering te maken, eerst bij plaatselijke zenders en later ook bij grotere publieke zenders. Na een succesvolle tijd in de radio-industrie begon hij als muziekjournalist bij een bekend Europees zakelijk tijdschrift. Hij ging vervolgens ook voor Belgische kranten en tienermagazines schrijven.

Peter heeft aan hitparades gewerkt en is betrokken geweest bij het samenstellen van compilaties voor platenmaatschappijen, het beoordelen van muziekcompetities en officiële muziekevenementen.

 

Favoriete groepen en artiesten

Daan, Axelle Red, Das Pop, Goose, Ozark Henry, Arsenal, Selah Sue, Calogero, Raphael, Françoise Hardy, Etienne Daho, Zazie, Vanessa Paradis, Francis Cabrel, Jean-Jacques Goldman, Michel Polnareff, Olivia Ruiz, France Gall, Serge Gainsbourg en Indochine.

generic-man.png

Jay Smith

Jay Smiths loopbaan in de radiowereld begon als producent en presentator van de weekendjeugdshow van zijn lokale radiostation, BBC Radio Sheffield.

Hij kwam voor het eerst in aanraking met commerciële radio als producent bij Hallam FM. Rond diezelfde tijd was er zich een underground dancemuziek-scene aan het vormen in zijn thuisstad Sheffield. Door de grote invloed die deze scene op Jay had, raakte hij betrokken bij de oprichting van Groove FM, een piratenzender voor dancemuziek.

Later verzekerde hij zich van een primetime show bij de eerste regionale dancemuziekzender van Yorkshire, Kiss 105. Jay werd hoofd van de muziekafdeling van de Sonyzender en presentator van het Chill Out programma op het Galaxy netwerk. Daar draaide hij triphop, drum n' bass, R&B en Deep House.

Na een vertrek naar Manchester, waar Jay middagpresentator voor Galaxy 102 en vervolgens Century 105.2 was, voegde hij zich bij het Capital radionetwerk in Londen, waar hij muziek programmeerde voor zenders over het hele land (waaronder BRMB, Red Dragon, Power en Ocean FM). Jay ging ook aan de slag bij Size 9, een promotiebedrijf dat zich specialiseerde in dancemuziek. Hij heeft gewerkt aan releases voor Ministry of Sound en de Homelands and Gatecrasher muziekfestivals.

Jay is momenteel werkzaam als muziekredacteur voor MTV UK.

 

Favoriete groepen en artiesten

Jay-Z, Kanye, Rihanna, Nicki Minaj, Justin Timberlake, Disclosure, Rudimental, Kendrick Lamar, The Weeknd, Wretch 32 en Naughty Boy.

generic-man.png

Edward Mulder

Edward Mulder groeide op in Nederland in de jaren zeventig, luisterend naar Radio Luxemburg en de piratenzenders die vanaf schepen op de Noordzee hun programma’s uitzonden.

In 1989 kreeg hij zijn eerste professionele baan in de muziekindustrie: het programmeren van achtergrondmuziek voor grote winkelketens. In 2003 begon Edward te werken als een onafhankelijk muziekconsultant. Sinds die tijd heeft hij afspeellijsten en productiediensten verzorgd voor verschillende klanten, waaronder drie commerciële FM-zenders.

Hij programmeert en luistert naar verscheidene muziekgenres en weigert één favoriet aan te wijzen. Het bijhouden van nieuwe nummers en stijlen mag misschien uitdagend zijn, maar het is altijd de moeite waard. Na vele jaren in de muziekwereld raakt hij nog steeds gefascineerd door de manier waarop muziek mensen raakt en levens kan beïnvloeden.

 

Favoriete groepen en artiesten

Anouk, Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Acda en De Munnik, en BLØF.

generic-man.png

Paul Conway

Paul Conways carrière in de muziekwereld begon al op de universiteit waar hij een studiebeurs ontving voor het oprichten van de eerste radiozender van de universiteit. Tegelijkertijd deed hij waardevolle ervaring op tijdens zijn werk voor radiozenders in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Galaxy 102 en Key103 uit Manchester.

Na het behalen van zijn diploma in radioproductie aan de Manchester University ging hij aan het werk als radioproducent voor de radiozender van een grote supermarkt die landelijk uitzond.

Het grootste gedeelte van Pauls loopbaan bracht hij door in de winkel- en in-flight-industrie. Paul heeft succesvol samengewerkt met ondernemingen over de hele wereld. In 2009 ontving hij een prestigieuze award in Spanje voor zijn klassieke in-flight-selectie.

Paul werkt nu voor Lime Pictures, een productiebedrijf dat een BAFTA won en de muziek voor een bekend nationaal televisieprogramma verzorgd. Paul is ook een belangrijk promotor van het Verenigd Koninkrijk die de rest van de wereld in contact brengt met nieuwe muziek.

“Muziek heeft mij tijdens de moeilijke en gelukkigste momenten in mijn leven vergezeld en ik wil dat gevoel graag overbrengen aan mijn luisteraars en kijkers.”

 

Favoriete groepen en artiesten

The Beatles, Led Zeppelin, Bob Dylan, Justin Lo, Teresa Chang, Danny Chan, Harlem Yu, Girls Generation, Pink Floyd, Brown Eyed Soul, Super Junior, Miles Davis, Jenny Yen, Ken Hung, Blue Cafe, Yue Sun, Aura Dione, John Martyn, Ewa Farna, Reni Jusis, Tim Buckley, Radiohead, Pizza, Serebro, Nyusha, BB King.

generic-woman.png

Hilde De Clercq

Hilde De Clercq is geboren in België. Ze programmeert al sinds 2002 Turkse muziek.

Haar passie voor Arabische muziek ontstond toen ze de darboeka leerde te spelen (een Arabisch-Turkse vaastrommel) op een omgekeerde prullenbak (aangezien er geen instrumenten beschikbaar waren). Deze ervaring, en de latere ontdekking van Turkse muziek, had grote invloed op haar leven.

Na het studeren van Arabisch slagwerk in Frankrijk ging Hilde naar Istanbul om daar verder te leren met Turkse zangers en slagwerkers. Ze ging volledig op in de plaatselijke muziekscene. Turkije is een land met een geweldig muzikaal erfgoed en bevindt zich precies tussen de oosterse en westerse culturen. Dit zorgt ervoor dat de Turkse muziekscene een enorme en fascinerende speeltuin is voor muzikale experimenten.

Tegenwoordig speelt ze in verschillende bands in Europa en Turkije en geeft ze les in darboeka. Ze vindt het geweldig om verschillende Turkse muziekstijlen te delen met haar luisteraars.

 

Favoriete groepen en artiesten

Sezen Aksu, Neset Ertas,Teoman and Hayko Cepkin en Zeki Müren.

generic-woman.png

Annette Fradera

Annette Fradera is geboren in San Antonio, Texas. Momenteel woont ze in Mexico-Stad, waar haar hoofdkwartier zich ook bevindt.

Ze haalde haar bachelor in muziek aan The Royal School of Music (Verenigd Koninkrijk). Ze is al sinds 1986 eigenaresse en manager van het muziekproductiebedrijf Musicomedia S.C.

Ze werkte de afgelopen 25 jaar voor UNAM University, Bellas Artes theatergezelschappen en onafhankelijk theater. Ze heeft het indie platenlabel Discos Cabaret opgericht en heeft met verschillende onafhankelijke muzikanten geproduceerd.

Ze ontwierp, bestuurde en produceerde speciale projecten voor BMG en Televisa. Ze werd aangesteld als Director of Argos Música bij Argos Comunicación en werkte samen met Esquivel! bij zijn laatste twee opnames.

Ze ontwierp en produceerde ook shows voor onder anderen Hannover 2000, Summerstage at Central Park, N.Y., APEC, Lila Downs, en WOMAD.

Annette is gespecialiseerd in Mexicaanse en latin filmmuziek, evenals in latin, Mexicaanse, Texaanse en Californische muziek. Ze ontving een Rockefeller-beurs voor haar onderzoek naar Mexicaans-Amerikaanse grensmuziek. Ze is momenteel in Mexico bezig met de ontwikkeling van het legale onderwijsproject ¡Música en Corto! genaamd.

Ze is behalve muziekproducent en consultant ook Music Supervisor voor film en tv. Ze werkt in de VS ook met muziekuitgeverij Futura Ediciones Musicales (Ascap).

lorne-anderson.png

Lorne Anderson

Toen Lorne Anderson voor het eerst “Jesus Rock” hoorde, dat toen nog zo genoemd werd, raakte het hem diep. Hij was blij om te horen dat er artiesten waren die hun geloof op muzikale wijze konden uitdrukken zonder dat het om oudbakken muziek uit het verleden ging. Als christen wilde hij zijn passie voor deze muziekstijl delen.

Zijn werk bij de radio leidde hem naar de campuszender CKCU-FM in Ottawa, de rockzender CFMC FM in Saskatoon en de christelijke zender CHRI-FM in Ottawa. Er waren wat omzwervingen als verslaggever voor een krant, freelance schrijver en als missionaris in Liberië.

“De opvatting van de kerk over muziek is veranderd met de acceptatie van het feit dat het de harten en geesten van de artiesten zijn die het belangrijkst zijn, en niet de muziekstijl.”

Lorne zegt dat het opwindendste het voorstellen van nieuwe artiesten aan het Stingray Music publiek was. “Er zijn zo veel nieuwe stemmen die iets hebben te vertellen, muzikanten met een oprechte wens om iets echts te vertellen, om hun geloof in het dagelijks leven te integreren en ons mee te nemen op die reis. Het is zo leuk om daar deel van uit te maken, om de muzikant en de luisteraar dichter bij elkaar te brengen.”

 

Favoriete groepen en artiesten

Martyn Joseph, David Crowder Band, Carolyn Arends en U2.

lorne-anderson.png

Rosa Marina Núñez

De jeugd van Rosa Marina Núñez, die bol stond van de liedjes en instrumenten, zorgde voor een levenslange passie voor muziek. Haar moeder zong christelijke muziek, iets wat haar oom tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Muziek is voor Rosa even onmisbaar als lucht, water en familie.

Rosa, geboren in El Salvador, put uit het rijke culturele erfgoed en haar Latijnse wortelen om de diepgang, schoonheid en diversiteit van de Latijns-Amerikaanse culturen te ondersteunen door middel van het promoten van hun muziek.

Gedurende twaalf jaar was ze manager van de afdeling latin- en wereldmuziek bij TouchTunes. Dankzij haar uitgebreide kennis van het genre ontwikkelde ze daar een indrukwekkende catalogus van Latijns-Amerikaanse muziek. Rosa was verantwoordelijk voor nieuwe content, productie, licenties en programmering.

Tot op de dag van vandaag onderhoudt ze warme banden met platenlabels, uitgeverijen, verenigingen en artiestenmanagers. Haar droom, het programmeren van kanalen voor Latijns-Amerika, is nu waarheid geworden!

Favoriete groepen en artiesten

Alle Noord- en Zuid-Amerikaanse artiesten, evenals artiesten uit Spanje en het Caribisch gebied.